fbpx

Selvutviklende boktips til høsten

Jeg leser mye sakprosa innen sjangeren selvutvikling og psykologi, og noen bøker setter større spor enn andre. Her har du mine tre tips til gode og lettfattelige for høsten som kommer, som i alle fall ga meg nye innsikter og aha-opplevelser.

Selvfølelsen

Selvfølelsen av psykolog Guro Øiestad. Den mest lærerike boka jeg har lest om selvfølelse så langt, hun forklarer hva selvfølelsen er, og hvordan den er viktig for vår livskvalitet – på en nyansert, og samtidig forståelig, måte.

Øiestad har også skrevet en egen bok om selvfølelsen hos barn og unge (den heter «Selvfølelsen hos barn og unge»), som også var meget lærerik og anvendelig. Jeg bruker tipsene hun gir i boka flittig overfor mine barn i dag.

#Hverdagspsyk

Hverdagspsyk – en bok jeg bruker som oppslagsverk. Egeland og Poulsen skriver lettfattelig og drivende om ulike årsaker til psykiske plager og hva man kan gjøre for å håndtere dem. De skriver også godt om selvfølelse og perfeksjonisme, blant mye annet.

Klok på følelser

Klok på følelser – en bok om emosjonsfokusert terapi, som hjelper deg å bli mer klar over følelsene dine og hvordan de påvirker deg i livet. Lærerik og viktig bok, fordi den forklarer følelsenes plass i behandlingen av psykiske plager, og gir innsikt i hvordan graden av tilknytning i barndom og oppvekst påvirker vår evne til selvregulering i voksen alder.

God lesning!

Handlekurv
Skroll til toppen