fbpx

Tvungen timeout

Løpet på nyttårsaften utgår, og jeg kan se langt etter målet om å løpe mila på 45 minutter. Nå er det slutt på harde løpeøkter i uviss tid framover.

Ahhh, jeg gleder meg til jeg kan løpe i skogen igjen. Forhåpentlig om ikke altfor lenge. Foto: Hilde Brevig.

Livet går ikke alltid som planlagt. En skade i beinet har satt meg ut av spill. For litt mindre enn to uker siden våknet jeg med relativt intense smerter på framsiden av venstre legg. Nærmere forklart har jeg vondt på utsiden av nederste del av skinnleggen og ned på siden av foten. Jeg har problemer med å gå normalt på beinet, til tross for at jeg har unngått hopp og løp siden vondtene oppsto. Smertene er særlig ille når jeg flekterer foten mot kroppen og roterer. Først lurte jeg på om det var beinhinnebetennelse, i og med at jeg har både hoppet og løpt mer enn jeg pleier i høst. Samtidig rimet det ikke at smertene kom så brått. Beinhinnebetennelse er en belastningslidelse som kommer gradvis, og jeg har ikke kjent noen murringer tidligere.

I dag var jeg heldig å få hastetime hos fysioterapeut John Gudmundsen ved Telemark fysikalske medisin. Han er spesialist i idrettsskadebehandling og har også hjulpet meg tidligere når jeg har skadet meg. Hans vurdering er at jeg kan ha fått et lett overtråkk under trening, som i fortsettelsen har ført til smerter oppover i leggen. Han behandlet det skadede vevet med Pietzo shock wave, som er trykkbølger som virker dypere enn tradisjonell trykkbølgebehandling (au!), og nå krysser jeg fingrene for rask tilheling. Jeg merket umiddelbart forbedring i timene etter behandling, så jeg er optimist. Jeg må kanskje tilbake for en eller to behandlinger til.

Ja, ja, det var tydeligvis ikke meninga at jeg skulle sprenge egne grenser i løping denne nyttårsaftenen. Først fikk jeg en heftig forkjølelse som varte i to uker, og nå dette. Men jeg kommer sterkere tilbake 🙂

Jeg depper ikke. Dette går over. Kroppen er et fantastisk, selvregulerende maskineri som reparerer seg selv, så fremt jeg tar hensyn. Det betyr at jeg framover trener alternativt, og fokuset de neste ukene blir styrketrening og tilrettelagt crossfit. Leggen skal avlastes så mye som mulig til jeg blir bedre.

Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det, eller hva? Jeg har ellers en frisk og sterk kropp, og det er jeg dypt takknemlig for.

Nå gleder jeg meg til mange fabelaktige treningsøkter  i 2017!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen