fbpx

Kroppshev

Kroppshev kan utføres under et bord, en stolpe eller en stang. Det er to varianter av øvelsen med forskjellig grep, som begge trener den store ryggmuskelen, men som belaster armene litt ulikt. I videoene vises øvelsene ved bruk av bord; husk å bruke et som er stødig.

I den første varianten ligger man med ansiktet mot bordplaten. Grip i bordkanten med håndflatene mot deg (underhåndsgrep) og med skulderbreddes avstand. Trekk deg opp til brystet møter bordet. Senk kontrollert ned igjen.

[arve url=»https://youtu.be/i3VjelTj2GU»]

I den andre varianten er kroppen plassert andre vei, med hodet på utsiden av bordet. Du har overhåndsgrep rundt bordkanten, og litt bredere avstand mellom hendene enn skulderbredde. Trekk deg opp til brystet treffer bordkanten.

[arve url=»https://youtu.be/vMBB5BOV2HU»]

Du regulerer motstanden i øvelsene ved å bruke mer eller mindre av egen kroppsvekt gjennom beinstillingen. I den letteste varianten har du cirka 90 graders knekk i kneleddet. I mellomvarianten holdes strake bein på gulvet. I den tyngste versjonen legges strake bein på en høyde, som en stol eller puff. Kroppshev kan også utføres i en huske på lekeplassen, eller under en trampoline.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv
Skroll til toppen