fbpx

Knebøy

Først: stå med den bredden mellom føttene som kjennes mest naturlig for deg. Noen liker å stå bredt, andre liker å stå smalere, ingen av delene er feil. Bare vær obs på at knærne dine peker over tærne. En vanlig feil er at knærne faller innover idet man setter hoft tilbake og går ned i knebøy. Tenk at du skal skyve knærne ut mot lilletærne på vei ned. Sett deg så langt du klarer med høy brystkasse og sterk kjerne. Hold tyngden midt i fotbladet gjennom hele utførelsen.

[arve url=»https://youtu.be/rfCMYSRqGNg»]

Hvis du merker at du lett faller framover på tærne, kan det være lurt å trene knebøy mot stol i starten, for å øve på å sette hoft godt nok tilbake uten å falle framover på tærne. Plasser deg nær stolen du skal sette deg mot. Strekk armene fram og beveg hoften bakover. Bøy ned så langt du klarer med høy brystkasse og sterk kjerne, til du treffer stolen med stumpen. Pass på at knær er over tær gjennom hele knebøyen. Sitt ett til to sekunder på stolen før du reiser deg igjen ved å presse hælene ”gjennom” gulvet. Stram setemusklene på vei opp til knær og hofter er strukket ut. Jo lavere stol, desto mer krever øvelsen.

[arve url=»https://youtu.be/Do48V9GEp78″]

Et annet triks hvis du synes knebøy er vanskelig, er å trene med vekten foran kroppen i starten. Min erfaring er at mange lettere forstår bevegelsen ved å ha vekta frampå ved innlæring av knebøy. Man får en rakere holdning på vei ned, og de fleste evner i større grad å sette hoft bakover med tyngden mitt i fotbladet og uten å falle framover. Hold albuene høye gjennom hele bevegelsen:

[arve url=»https://youtu.be/5TskZj7XWxI»]

Når du etter hvert trener knebøy med stang, stiller du først stangen i brysthøyde på et stativ. Deretter går du under stangen og legger den rett under den tydeligste ryggvirvelen nederst i nakken, og tar grep om stangen med hendene på utsiden av skuldrene. Løft stang av stativ og ta et steg bakover.

Stå med den bredden mellom føttene som kjennes mest naturlig for deg. Noen liker å stå bredt, andre liker å stå smalere, ingen av delene er feil. Bare vær obs på at knærne dine peker over tærne.

Ta et dypt pust idet du setter hoften bakover og bøy ned så langt du klarer med nøytral rygg. 

[arve url=»https://youtu.be/NwFfY3NuqYQ»]

Handlekurv
Skroll til toppen