fbpx

Derfor ble jeg coach og trener

Hvordan gikk jeg fra fast jobb som analytiker i politiet til å starte egen virksomhet som coach og trener i 2013? Her kan du lese bakgrunnen for valget jeg tok.

Jeg lever når jeg lærer og vokser som menneske, og når jeg jobber mot nye mål. Egen lyst og magefølelse har stått sterkt i valgene jeg har tatt i livet. Derfor har jeg alltid hatt et sterkt engasjement i jobbene jeg har vært i. Jeg drives også av å skape og av å formidle.

Mitt første yrke var journalist. Etter ni år i media, tok jeg master i statsvitenskap, og hoppet av journalistyrket. Deretter jobbet jeg som analytiker – først på rusfeltet, deretter i politiet.

Utad virket nok jobben i politiet som drømmejobben. Fast, godt betalt jobb i staten der jeg fikk fordype meg i kriminaldata og bli kjent med politiet fra innsiden. Det var en lærerik jobb! Men den var likevel ikke riktig for meg. Jeg kjente etter hvert en voksende utilfredshet. Som en irriterende kløe som ikke ville gi seg, uten at jeg klarte å sette fingeren på årsaken til symptomene.

Mens jeg var gravid med mitt andre barn leste jeg en bok som ble et vendepunkt (Ona fyr). Den fikk meg til å stille meg selv de store spørsmålene.

  • Hvem er jeg?
  • Hva driver meg?
  • Hva er min visjon i livet?

Det var starten på en bevisstgjøringsprosess som kulminerte i noen spennende oppdagelser:

  • Jeg ble bevisst på at jeg livnæres av utvikling, vekst og av å lære nye ting – og av å formidle, undervise, veilede og inspirere andre.
  • Jeg ble bevisst på at frihet er blant mine viktigste verdier, og at jeg elsker å være selvstendig og fleksibel til selv å kunne meisle ut min egen hverdag og karrierevei.
  • Jeg konstaterte det jeg alltid har visst, men ikke nødvendigvis tatt konsekvensen av: Jeg er genuint fascinert av og interessert i andre mennesker. På hvordan de tenker, hva som driver dem, hva som skal til for at de skal få det bedre og gjøre det bedre i livet. Jeg elsker å se andre mennesker lykkes!

Jeg bestemte meg for at jeg ville ha en jobb der jeg jobbet tettere med mennesker. Jeg ønsket å gjøre en forskjell ved å bidra positivt i andres liv. Jeg ønsket å føle en dypere mening for jobben. Og jeg ønsket et arbeid der jeg fikk bruke et større spekter av meg selv og egne ressurser.

Det ble innlysende for meg at jeg fikk brukt for lite av mine ressurser i analytikerjobben. Jeg kunne sitte på et kontor i et halvt år av gangen fordypet i datamateriale, uten knapt å se et menneske. Jeg fant også ut at en stor og byråkratisk etat som politiet, der prosessene er langsomme og lite fleksible, ikke var den beste matchen med mine behov for framdrift. Jeg lengtet etter å se mer direkte resultater av jobben jeg gjorde.

Det lå rett foran nesa på meg. Hvorfor ikke gjøre hobby og lidenskap til et heltidsvirke? Hvorfor ikke bruke egne erfaringer gjennom mange år til å hjelpe andre?

En sommerdag i 2012 bestemte jeg meg. Jeg skrev ned visjonen: Jeg skal hjelpe andre å bli sterke – i hode og kropp! Jeg vil hjelpe andre å skape lange, sunne og meningsfylte liv. Og jeg vil starte mitt eget firma, være min egen sjef.

Denne julidagen var det som et dyr våknet i meg. Jeg har aldri vært så motivert for noe i hele mitt liv. Jeg følte – og føler fortsatt – en enormt sterk dragning mot min visjon. Det føles som alle brikkene har falt på plass.

Drivkraften min er DIN utvikling.

Jeg er her for at DU skal vokse, for å hjelpe deg å finne din vei til det livet du ønsker.

Mer om mine coachingtjenester kan du lese her.

Mer om mine fysiske treningstilbud kan du lese her.

Handlekurv
Skroll til toppen